Dé directe verbinding tussen zzp'ers en zorginstellingen

Inloggen Meer info

Meld je nu aan

Voca Zorg en nieuwe wetgeving: 28 uur per week, max. 7 maanden 1 opdracht

 

Om als zzp’er te kunnen kwalificeren zouden zzp’ers in de zorg zouden hooguit zeven maanden binnen dezelfde opdracht mogen werken en maximaal 28 uur per week voor dezelfde opdrachtgever arbeid mogen verrichten. Deze nieuwe eis maakt(e) onderdeel uit van een concept pakket met nieuwe fiscale regels dat per 1 juli 2024 in had moeten gaan. Introductie van de wet is uitgesteld, maar deze verandering hangt nog wel boven de markt.

 

Ook gaan de tarieven voor zzp’ers vanaf 1 juli verband houden met de lonen die in de cao opgenomen zijn en mag een zzp’er niet meer dan 70% van diens inkomen bij dezelfde opdrachtgever verdiend hebben. Het betreft nog allemaal zaken die onder voorbehoud naar de markt toe zijn gecommuniceerd. Mar dat er elementen in definitieve wetgeving zal worden opgenomen, lijkt aannemelijk. 

 

Vanuit de sector, voornamelijk uit de hoek van detacheerders en intermediairs is veel kritiek geleverd op deze veranderingen. Voca Zorg juicht deze ontwikkeling juist toe! Wij zijn van mening dat zzp bij voorkeur korte periodes zou moeten overbruggen. Voca Zorg maakt het mogelijk om eenvoudig van opdrachtgever te wisselen. Vanuit 1 agenda kan jij dat als zzp’er gratis beheren en werken. Voca Zorg is op weg naar landelijke dekking, hierdoor kun jij als zzp’er altijd aan deze fiscale eis voldoen.

WhatsApp ons direct!