Als zzp’er wil jij een uurtarief verdienen zonder opslagen en kortingen, wat mogelijk is via het platform. Daarnaast word je van ditzelfde platform mede-eigenaar. Deskundige capaciteit komt samen en naarmate dit meer professionals worden, neemt de waarde van Voca toe. Wij zijn van mening dat deze waarde samen gerealiseerd wordt. Opdrachtgevers betalen een kleine vergoeding per geboekte dienst om van de hoogstaande kwaliteiten van de zzp’ers gebruik te mogen maken. Ondanks deze vergoeding, is inhuur via Voca in veel gevallen voor zorginstellingen een stuk goedkoper dan inhuur via bestaande intermediaire partijen. Voca wil openheid en een markt waarin de opdrachtgever weet wat een zzp’er kost.
Doorgaans zien deelnemers aan internetplatformen niks terug van de omzet- en waardestijgingen die gerealiseerd worden. Wij zijn van mening dat er eerlijker gedeeld moet worden tussen de bedenkers, oprichters en met degenen die het platform uiteindelijk succesvol maken: de zzp’ers. Bij Voca werkt het om die reden als volgt:
Bij oprichting van de App komt er 49% van het aandeel direct in handen van de aangesloten zzp’ers. Naarmate de waarde van de app stijgt, komt er meer percentage in handen van de vereniging van de zzp’ers. Uiteindelijk streeft Voca ernaar om de deelnemers voor 99% eigenaar te maken van het platform.
Speciaal hiervoor is een vereniging opgericht. Deze vereniging is bij oprichting van Voca medeaandeelhouder geworden. Iedere zzp’er die via de zoekfunctionaliteit van Voca een opdracht uitvoert, wordt automatisch lid van de vereniging. De vereniging heeft recht op het geven van advies aan de directie en recht op 49% van de winst van Voca. De vereniging heeft eigen statuten, waarvan aan de hand besloten kan worden hoe de leden met de winst willen omgaan. Deze winst kan bijvoorbeeld aan cursussen, trainingen, winstuitkering of aan steun van leden in nood worden uitgegeven. De diensten die jij werkt via het platform dragen bij aan de omzet van het platform en daarmee ook aan jouw belang binnen de vereniging. Dit aandeel fluctueert al naar gelang het aantal diensten dat je via Voca werkt. Dit aandeel is uiteindelijk iets waard. In welke vorm, is dus aan de vereniging.
Jouw belang is het cumulatieve aandeel dat jij in de cumulatieve omzet hebt weten te realiseren en dit blijft van jou. Ook als je besluit niet meer via het platform te werken. Het belang krimpt dan natuurlijk wel omdat andere zzp’ers die via het platform werken, belang blijven opbouwen.
Naarmate de omzet stijgt, neemt het aandelenbelang van de vereniging toe. Dit is bij oprichting zowel in de statuten van de vereniging, als in de statuten van Voca vastgelegd. Uiteindelijk kunnen de leden voor maximaal 99% aandeelhouder worden van het platform. Het laatste procentpunt blijft altijd in bezit van de oprichters.