Dé directe verbinding tussen zzp'ers en zorginstellingen

Inloggen Meer info

Meld je nu aan

Zorgmedewerker en Voca Zorg

 

Tekorten in de zorg.

De komende jaren zullen de tekorten aan medewerkers in de zorg verder toenemen. Op verschillende manieren wordt geprobeerd om de problemen die hierdoor ontstaan op te lossen. Een mogelijke oplossing kan het flexibel inzetten van zelfstandig gevestigde zorgmedewerkers zijn, of zzp’ers die volledig of deels, naast hun bestaande baan, inzetbaar zijn voor instellingen en klinieken waar tekorten zijn.

Toenemende kosten van extra inzet in de zorg.

Veel zorginstellingen en klinieken zijn gedwongen om extra inzet voor de zorg af te nemen via uitzendbureaus en detacheerders. Gevolg hiervan is dat de kosten sterk stijgen. Detacheerders en uitzendbureaus rekenen opslagen op tarieven van zorgmedewerkers die zij bemiddelen en de gehele dienstverlening moet in bepaalde gevallen inclusief btw in rekening gebracht worden bij de zorginstellingen en klinieken. Dit betekent dat er sowieso 21% te veel betaald wordt naast de opslag van de bureaus. Dit is pure verspilling omdat de door zzp’ers verrichte zorgwerkzaamheden altijd vrijgesteld zijn van Btw. Hierover kun je op onze pagina, waarin de rol van de belastingdienst wordt toegelicht, meer over lezen.

Hoe kan Voca Zorg zorginstellingen, klinieken en zorg medewerkers van dienst zijn?

Via VocaZorg.nl kunnen zorgmedewerkers die bijvoorbeeld in deeltijd werkzaam zijn, eenvoudig naast hun bestaande baan te zzp’en. Voca Zorg biedt de mogelijkheid om als zorg zzp’er zelf aan te geven wat, wanneer en tegen welk gewenst uurloon je dat wilt gaan doen. Het is aan de zorginstelling of kliniek om te beslissen of de zzp’er, met zijn profiel en wensen, een geschikte kandidaat is voor het oplossen van het problemen.

Voca Zorg helpt om Wet DBA-proof te werken.

Hier kan je lezen hoe het werken met Voca Zorg op een aantal vlakken een betere garantie geeft dat je volgens de wet DBA aan het werk bent. Zorg er in ieder geval goed voor dat duidelijk is dat je regelmatig zelf beslissingen neemt zonder aanwezigheid van directe leiding. Onze ervaring in de zorg is dat juist zzp’ers worden ingeschakeld om met een grote mate van onafhankelijkheid de nijpende situaties op veel plekken in de zorg het hoofd te kunnen bieden. Leg dit voor jezelf vast en gebruik dit als de fiscus gaat doorvragen op het hoe onafhankelijk je nu echt bent. Ook vanuit werkgevers wordt dit argument meer en meer gebruikt om zzp’ers op deze wijze te labelen. Wij weten dat de werkelijkheid anders is en we adviseren je om je op dit punt te beschermen.

Hoe werkt Voca Zorg voor zorg medewerkers?  

Als zorgmedewerker (van de helpende in thuiszorg tot de medisch specialist in het ziekenhuis) kun je jezelf aanmelden op Voca Zorg. Je moet wel ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel als zelfstandig gevestigde aanbieder in de zorg. Hoe je dat moet doen en waar je op moet letten lees je hier over de KvK. Als je bent aangemeld kun je zelf diploma’s, cursussen, beschikbaarheid en uurtarief invullen. Dit doe je in een eigen, afgeschermde omgeving. Andere zzp’ers kunnen dit niet inzien, alleen mogelijke opdrachtgevers kunnen jouw profiel benaderen. 

Wat maakt Voca Zorg uniek?

Voca Zorg is niet alleen een platform voor zzp’ers in de zorg, maar het is ook een platform van de zorgmedewerkers die met Voca Zorg werkzaam zijn. Bij oprichting van Voca Zorg is ook een vereniging opgericht waar alle zorgmedewerkers, die met behulp van Voca Zorg een opdracht overeenkomen, automatisch lid van worden. De vereniging heeft 49% van de aandelen van Voca Zorg in haar bezit. De vereniging heeft recht op winst uit en waarde van het Voca Zorg platform. Naarmate een zzp’er meer met Voca Zorg werkt, neemt zijn of haar belang in de vereniging toe. De zorg medewerker bouwt hiermee, naar evenredigheid van geboekte diensten op Voca Zorg, een belang op in de vereniging.

Meld je aan

* Deze velden zijn verplicht.
WhatsApp ons direct!