Nieuws

Waarom Voca Zorg

12 september 2024

Werken met het platform Voca Zorg op zzp-basis biedt zowel voor een ziekenhuis als voor zzp'ers diverse voordelen:

Voor de zzp'er:

  1. Voldoen aan Ondernemerseisen:
    • Als zzp'er moet je werken voor minimaal drie verschillende opdrachtgevers om als ondernemer door de Belastingdienst erkend te worden. Voca Zorg helpt je hierbij door je in contact te brengen met verschillende opdrachtgevers, waaronder het HagaZiekenhuis, waardoor je aan deze eis kunt voldoen.
  2. Voorbereiding op Toekomstige Wetgeving:
    • Vanaf 1 januari 2025 worden de eisen voor zzp'ers verder aangescherpt. Voca Zorg zorgt ervoor dat jij als zzp'er eenvoudig kunt voldoen aan deze nieuwe vereisten, waardoor je compliant blijft met de wetgeving.
  3. Gratis Deelname:
    • Het gebruik van Voca Zorg is volledig gratis voor zzp'ers, wat betekent dat je zonder extra kosten toegang hebt tot een breed scala aan opdrachten en ondersteuning.
  4. Lidmaatschap van Vereniging ZWiZ:
    • Door met Voca Zorg te werken, word je automatisch lid van de vereniging ZWiZ. Dit lidmaatschap maakt je mede-eigenaar van het platform, biedt toegang tot een groot netwerk van vakgenoten voor vervanging, en zorgt voor ondersteuning op het gebied van contracten en informatie over het werken als zzp'er.

Voordelen voor een ziekenhuis:

  1. Duurzame flexibiliteit blijft mogelijk:
    • Ziekenhuizen blijven over de mogelijk beschikken om flexibiliteit in het bedrijfsproces te houden, zonder daarvoor de formatie nodeloos te verzwaren.
  2. Geen Verplichtingen en Gratis Aansluiting:
    • Aansluiten bij Voca Zorg verplicht het ziekenhuis tot niets en is gratis. Het ziekenhuis betaalt alleen als een succesvolle match wordt gemaakt tussen een zzp'er en een openstaande opdracht, dankzij het no cure no pay-principe.
  3. Fiscaal Compliant zzp'ers:
    • Door samen te werken met Voca Zorg, werkt een ziekenhuis uitsluitend met fiscaal compliant zzp'ers. Dit verkleint het risico op eventuele problemen met de Belastingdienst en zorgt voor een betrouwbare samenwerking.
  4. Grotere Keuze uit zzp'ers:
    • Voca Zorg biedt een ziekenhuis toegang tot een veel groter aantal zzp'ers, waardoor het gemakkelijker wordt om de juiste professionals voor de juiste opdrachten te vinden.

Kortom, werken via Voca Zorg biedt zowel zzp'ers als ziekenhuizen een breed scala aan voordelen, variërend van fiscale zekerheid en naleving van wetgeving tot kosteneffectiviteit en een uitgebreid netwerk van professionals.

WhatsApp ons direct!